Nieuws

 

                     Nadat de Super Janske Club al bij de ruwe versies had aangegeven dat het prachtige nummers waren, was het in september tijd om de definitieve versies te gaan beluisteren. Onder valse voorwendselen werden Janske, Joke en Ferry meegenomen. Ze zouden meegaan naar een “kunstenaar” in Nuenen waar hen een verrassing te wachten zou staan. Dan is niet het eerste waar je aan denkt een liedje. Eenmaal bij het adres aangekomen wist Ferry genoeg. Bij de artiest zelf hebben ze voor het eerst de nummers “Schommelen” en “Zo benieuwd” beluisterd. De liedjes zijn opgenomen door Jonathan Heywood in de Red Fish Studio. Met name het nummer “Schommelen” maakte zeer veel emoties bij hen los, waarbij Janske de kroon spande en ruim een half uur heeft gehuild. Wat een kind, van op dat moment drie, al snapt. Het nummer “Zo Benieuwd” werd als meer dan super beschreven en al vlug werd duidelijk dat hier meer mee gedaan moest worden. Inmiddels kunnen Janske, Lieke en Meike de teksten volledig meezingen en wordt de Cd dagelijks gedraaid.April 2010 was het moment dat de Super Janske Club besloot dat er een positieve herinnering moest komen aan deze nare periode. Na de nodige contacten gelegd te hebben, bleek dat Bart de Win, bekend van de Vaste Mannen van Gerard van Maasakkers en natuurlijk zijn eigen werk, heel graag hierin iets wilde betekenen. Bart kende Ferry, de vader van Janske, uit het verleden en gaf aan dat hij wel een liedje over/voor Janske wilde schrijven. Dit werden uiteindelijk twee liedjes. Janske en haar gezin wisten hier niets van af.

Het idee begint bij een Cd-hoes. Door contacten bij een uitgever van onder andere kinderboeken (Image Group Holland) ontstaat het idee om een voorleesboekje te maken met daarin Jankse’s verhaal, met als basis de Cd. Project “Super Janske” is geboren.

Dagelijks wordt er door “Janske” een dagboek bijgehouden (www.janskebeks.waarbenjij.nu) van haar reis naar een kankervrij bestaan. Een reisdagboek zoals ze dat zelf noemt. Dat veel mensen in haar reis geïnteresseerd zijn blijkt wel uit het feit dat haar reisdagboek inmiddels bijna 1 miljoen pageviews heeft. Daarnaast maakt het voor derden ook duidelijk wat zo’n verschrikkelijke ziekte met een gezin kan doen. Ook de schrijfster en illustratrice van het kinderboekje hebben hun inspiratie uit dit reisdagboek gehaald.

Via Bart de Win zijn de contacten gelegd met Enith Vlooswijk. Zij maakte een opzetje voor het verhaal en dat werd zeer positief ontvangen. Naar aanleiding van dit verhaal en het reisdagboek maakte Saskia Halfmouw de illustraties en treffender had ze het niet kunnen doen. Coen Hamelink heeft de uiteindelijke vormgeving verzorgd en zo is het pareltje ontstaan.

Een pareltje geboren uit de samenwerking van allemaal hele lieve mensen die Janske en haar familie in hun hart hebben gesloten.

Op zondag 6 februari om 13.00 uur zal in Kasteel-Boerderij de Hooizolder te Heeze de Cd / boekpresentatie plaatsvinden. De opbrengsten gaan naar Leukemie gerelateerde goede doelen. Dit zijn:  KIKA, KWF, VOKK, Ronald McDonald Kinderfonds en de Cliniclowns.

Tijdens de presentatie zal de totstandkoming van het product door middel van een presentatie verteld worden. Daarna zal het boekje officieel aan Janske overhandigd worden door een, zeker voor Janske, hele speciale gast.  De liedjes zullen ten gehore gebracht worden en het boekje zal voorgelezen worden door Enith Vlooswijk en opa IJsje (de opa van Janske). Het beloofd een hele speciale middag te worden.

 

 

 

 

Janske's wensdag van Stichting Doe een Wens.

Woensdag 18 mei was het zover: Janske kreeg een wensdag van stichting Doe een Wens. 

Het was echt Janske's wensdag! Ze had een paar maanden geleden gesproken met Hanneke en Veronique van stichting Doe een Wens en vandaag zijn er meerdere wensen, waar Janske vaak van droomt, uitgekomen. Eigenlijk is het een combi van meerdere zaken. Haar familie dicht bij haar, inclusief de opa's en oma's, dansen, K3, roze, Blub en Blob, de spreekwoordelijke berg, de berg die papa Ferry gaat fietsen, school en de trein.
Van al deze verhalen hebben Hanneke en Veronique een wensdag voor Janske samengesteld. 
Vanmorgen klokslag half tien kwamen Hanneke en Veronique bij de familie. Ze hadden kadootjes bij voor Janske en haar zusjes. Ze kregen alledrie een K3 jurkje. Daarna kwam er een hele grote auto voorrijden met chauffeur Jan. Een grote roze auto van meer dan 9 meter. Met deze auto zijn ze naar school gegaan en heeft Janske naar alle schoolgenootjes mogen zwaaien. Door naar Budel en daar mochten ze in twee vliegtuigjes. Die vlogen weer naar Heeze, een paar rondjes over haar school, waar de kinderen weer buiten stonden en een paar rondjes om hun tuin, waar de familie Prinsen stond. Ze hadden ook nog een groot hart in onze tuin gemaakt. Terug vliegen naar Budel. Met de grote roze auto en de opa's en oma's naar Simpelveld. In Simpelveld in een hele oude trein met stoomlocomotief naar Valkenburg. In Valkenburg van het station in de roze auto onder politiebegeleiding naar de kabelbaan. Met de kabelbaan naar de top van de berg. Daar lekker wat gedronken en een ijsje gegeten. Op de berg gerodeld. Met de kabelbaan weer naar beneden. Met de roze auto naar de McDonalds in Nederweert. De opa's en oma's weer afgezet in Budel en daarna weer keurig thuis afgezet.
"HET WAS EEN DAG OM NOOIT MEER TE VERGETEN" 

 

Zondag 6 februari start de verkoop van het cd/boekje Super Janske

 

 

 

 

 

 

 

Help de VOKK of CliniClowns aan € 50.000,=

 

Dag lieve mensen,

Vandaag vraag ik een kleine gunst aan jullie. Voor jullie is het een kleine moeite en voor de VOKK of CliniClowns betekent het heel veel. Zij maken namelijk kans op € 50.000,=.
3M, bekend van de Post-it blokjes, reikt ieder jaar maar liefst 50.000 euro uit aan een goed doel. CliniClowns en de VOKK zijn twee van de genomineerde goede doelen. Ze maken kans op dit mooie bedrag als ze zoveel mogelijk stemmen binnenhalen.
Bij deze mijn aanbevelingen:

VOKK = Vereniging 'Ouders, Kinderen en Kanker'
(www.vokk.nl)

Deze vereniging is voor mij, papa en mama, maar ook voor Lieke en Meike van groot belang. Veel informatie en lotgenotencontact komt via de VOKK. Onder lotgenoten kun je dus ook de brussen verstaan, maar ook de grootouders. Ook informatie over kinderen met kanker en school wordt door deze vereniging verspreid. Op het moment dat je de diagnose "kanker" krijgt, krijg je een dagboekagenda van de VOKK, waar je alle medisch noodzakelijk gegevens in bewaard. Deze dagboekagenda gaat telkens mee naar het ziekenhuis en hier worden dan de bloedwaardes, behandelschema's en bijwerkingen van de medicijnen in bijgehouden.
Ook de kanjerketting is afkomstig van de VOKK. Ieder kind krijgt bij de diagnose een koord met daaraan letterkralen die zijn naam vormen, een kraal met een anker, het teken van hoop, en een kraal met het logo van de VOKK. Vervolgens komt er bij elke behandeling en onderzoek een nieuwe kraal bij. Elke kraal is verbonden aan een bepaalde ingreep, bijv. chemokuur, prikken, spoedopname, scan, operatie of haarverlies. Ook zijn er kralen voor een supergoede en een superslechte dag. De KanjerKetting vertelt de persoonlijke geschiedenis van een kind. Want de kralen aan de ketting geven alle stappen weer die het kind op de lange weg van de behandeling heeft gezet. De beloning met een kraal is een manier om hem tijdens de talrijke behandelingen steeds te vertellen: "Je bent een kanjer!". Vandaar de naam KanjerKetting.
Jullie weten inmiddels hoe belangrijk de kanjerketting voor mij is.

CliniClowns
(www.cliniclowns.nl)

Wat moet ik hier nu over zeggen. Iedereen kent ze wel, maar wat ze echt voor je betekenen als je ziek bent, dat kun je alleen ervaren. Hoe ziek ik ook ben, ze zorgen altijd voor een lach op mijn gezicht. Niet alleen bij mij, maar ook bij papa en mama. Als ik in isolatie lig, dan mogen ze niet de kamer op, maar zelfs dan krijgen ze het voor elkaar om vanuit de sluis contact met mij te krijgen en mij weer aan het lachen te krijgen. Je vergeet letterlijk even om ziek te zijn.
Inmiddels ben ik 4 jaar en mag ik ook naar Villa Neuzenroode. Dit is een "digitale" villa waar de CliniClowns wonen. Van de CliniClowns heb ik een webcam en microfoon gekregen, zodat ik contact met ze kan hebben. De CliniClowns slaan dus hun vleugels ook steeds verder uit.

Je kunt best op beide goede doelen stemmen, want ze zitten in een andere catergorie. Van elke categorie gaan de eerste drie door en uiteindelijk krijgt 1 goed doel het bedrag van 50.000 euro. Ook de Super Janske Club (www.superjanske.nl) ondersteunt beide goede doelen. Ik zal verder niets meer vertellen, zodat jullie tijd over hebben om te stemmen. Allemaal gaan stemmen hoor!!!!! Je kunt stemmen via onderstaande link:

http://solutions.3mnederland.nl/wps/portal/3M/nl_NL/Kijk3M/home/fonds/grotegift/stemmen/

Groetjes Janske

 

KIS

Janske heeft voor de stichting KIS (Kunstenaars in Spé) een tekening gemaakt en deze tekening is uitgekozen om de maand november van de kalender van 2011 te vullen.

Daar zijn we allemaal heel trots op, mede omdat de stichting goed werk verricht, zo hebben ze voor een kralenkast gezorgd in het Radboudziekenhuis om de Kanjerkralen goed en mooi op te bergen.   Ook doneren ze aan het Kinder Oncologisch Centrum Nijmegen voor onderzoek naar nieuwe behandelingen bij kinderkanker.

Deze kalender is te bestellen via de site van KIS: http://www.kunstenaarsinspe.nl/kalender-2011.html

WEES ER SNEL BIJ WANT U KUNT MAAR TOT 20 OKTOBER BESTELLINGEN PLAATSEN.

De mooie 12 maandskalender van stevige kwaliteit heeft een wire-o in het midden. Hierdoor kan hij in een enveloppe verzonden worden (minder portokosten).

De kalender is verkrijgbaar voor €7,50 inclusief BTW, exclusief verzendkosten.


U kunt een bedrijfslogo onderaan de kalender laten plaatsen en de plaatsingskosten hiervan bedragen € 65,-. per kleur.*
 
Het is mogelijk om de kalender ook via de SUPER JANSKE CLUB te bestellen, U moet dan wel de kalender in Heeze, Valkenswaard en Arcen komen halen i.v.m. extra verzendkosten.
 

  

                                                                                             Janske's tekening

 

Super Janskedag           GROOT SUCCES!!

 Zondag 18 juli hebben we een geweldige Janske-dag beleefd in Helmond, een dag helemaal georganiseerd voor Janske door Willy, Jeanet en heel veel lieve vrijwilligers.
Als basis was er een braderie met daarbij muziek, eten, drinken en diverse demonstraties met zowel haflingers als trekpaarden. Als extra voor de kleintjes ook nog  2 springkussens.
Dit alles was nog geen garantie voor succes maar met het prachtige weer en een Janske die helemaal straalde van blijdschap kunnen we nu terugkijken met een grote glimlach op ons gezicht.
Heel veel familie, vrienden, kennissen kwamen om Janske te zien en om even bij te praten, zelfs familie uit het hoge noorden.
Als SuperJanskeClub hadden we ook kraam met als doel de mensen extra te kunnen informeren en om geld in te  zamelen voor de diverse goede doelen. Hieronder een klein overzicht.
voor Kika werden 13 kikaberen en 19 sleutelhangers verkocht en de collectebus werd goed gevuld
voor VOKK werden 136 polsbandjes verkocht
voor het Ronald Mc Donald huis stond een collecte huisje bij de bar
voor KIS zijn visite-kaartje uitgedeeld aan alle geintereseerde voor de kalender
voor KWF en de Cliniclowns is ook geld ingezameld wat binnenkort zal worden overgemaakt
Ook Sietske en Anke hebben hun steentje bijgedragen door meerder malen een dansje op te voeren en daarna met de mand rond te gaan.
Rest ons nog even de uitslag van de loterij .

Heb je prijs bel opa Ijsje even en hij zorgt dat de prijs bij jou/jullie terecht komt.

              040-2260132         040-2260132

Groen : nummers 68-104-188-191-445
Geel : nummers 46-106-146-174-206-276
Rose : nummers 404-173

De hoofdprijzen:
Week verblijf in Spanje in een luxe bungalowtent geschonken door:

Tentholiday's

en een Tuinontwerp t.w.v € 350,00 geschonken door:

Prinsentuinen

(willen jullie meer weten over die bedrijven , gewoon www. ervoor en .nl achter zetten)

Zijn gewonnen door resp.

Dhr Verhoeven* uit Helmond
en Nathalie v Kuyk uit Helmond

Alle prijswinnaars van Harte Gefeliciteerd en voor diegene die niks gewonnen hebben, het mee doen was voor Janske een geweldige prijs.

*Hij heeft de prijs ter beschikking gesteld aan Janske haar zusjes en papa en mama.
 
 
Alpe d'Huzes
Léon van Aubel
Fietsen voor Super Janske
Op 6 juli 2009 is er leukemie geconstateerd bij Janske. Na de eerste schrik heeft iedereen zijn schouders eronder gezet en vechten we samen met Janske en Chemo Kasper tegen de vervelende kankercellen. Voor Janske fiets ik op 3 juni 2010 maar liefst 6 keer de alpe d'huez op! 
Klik op onderstaande link om naar de site van Léon van Aubel te gaan.
 
Op 3 juni 2010 fietsen we voor de 10 miljoen!
Alpe d'HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband minimaal zes maal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d'HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrjiding. De eerste editie van de actie in 2006 zorgde al voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 fietsten we meer dan 1 miljoen euro bij elkaar. In 2008 werd het recordbedrag van ruim 3,6 miljoen euro opgehaald en in 2009 bijna 6 miljoen.
De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar ons onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.
Want onze missie is:
Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gezond en Gelukkig te kunnen leven met kanker.

 

goede doelen

ronaldborder='0'
border='0'border='0'
border='0'