Home

 

 

Welkom op deze informatieve site over Janske Beks, waar wij als naaste betrokkenen in het kort het verhaal vertellen van Super Janske en uitleg geven over diverse behandelmethoden, medicijnen enz.

Op 6 juli 2009 is er leukemie geconstateerd bij Janske wat natuurlijk bij alle betrokkenen als een behoorlijke klap werd ervaren. Na de eerste schrik heeft iedereen zijn schouders eronder gezet en vechten we samen met Janske en Chemo Kasper tegen de vervelende kankercellen. De vastgestelde protocollen geven aan dat het behandelproces 104 weken bevat maar helaas is er door de diverse compicaties niet veel meer over van die protocollen.

Allereerst willen wij u als lezer van deze site informeren over wie Janske is en haar gezinssituatie.

Janske is 3 jaar en een vrolijk meisje met een enorm groot doorzettingsvermogen. Zij ondergaat bijna alles gelaten en laat de doktoren versteld staan van haar krachten.

Janske is het tweede kindje van Joke en Ferry, ze heeft nog een jonger zusje Meike (1 jaar) en haar oudere zus heet Lieke (4 jaar). Joke is kinderverpleegkundige op de kinderafdeling in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven en Ferry zit inmiddels door omstandigheden thuis en is werkeloos geworden. Op het moment dat Janske ziet werd was hij nog directeur van een tegel- en sanitairzaak met showroom en installatie.

Uiteraard staan hun werkzaamheden tijdens het behandelproces van Janske op een laag pitje omdat Janske veel zorg nodig heeft. Samen wonen zij in Heeze op een steenworp afstand van de ouders van Ferry, Opa Frans en Oma Gerry . Oma Hanny en Opa Frans wonen ook in buurt maar aan de andere kant van Heeze.

Andere hoofdrolspelers in het verhaal rondom Janske zijn Hariètte (zus van Ferry) met haar man Hans en dochtertje Imke. Angela (zus van Ferry) met haar man Toine en kinderen Bart, Sietske en Rens. Renier (broer van Joke).

Bij het verhaal tot nu toe lees je hoe de gevoelens van links naar rechts worden gesmeten wat het af en toe behoorlijk zwaar maakt. Maar zo allert als iedereen ingesteld is maakt dat iedere terugslag  weer overwonnen wordt en positief verder gekeken wordt.

Onder de kop medisch ABC proberen we wat uit te leggen over de  verschillende medische termen en behandelmethoden. Deze zullen door Joke en Ferry nader verklaard worden op deze site. 

goede doelen

ronaldborder='0'
border='0'border='0'
border='0'